Barnvagnsmärken

Det finns en uppsjö av barnvagnsmärken idag och det är i princip omöjligt att säga vilket som är bäst. Alla har både sina för- och nackdelar, det beror nästan uteslutande på vad man är på jakt efter. Som förstagångsförälder kan det förstås vara svårt att veta vad man ska börja leta, ett tips är då att fråga andra. Har du nära och kära som nyss köpt en barnvagn så är det en god idé att lyssna på deras åsikter om just det märket.

För att vara på den säkra sidan bör man köpa en barnvagn från något av de mer välkända märkena. Då kan man vara säker på att vagnen uppnår de säkerhetskrav som ställs idag. Här på sidan Barnvagn 2020 skriver vi om barnvagnar från ett flertal olika barnvagnsmärken. Du kan läsa mer information om respektive tillverkare i listan här nedan.

Barnvagnsmärken A-Ö

Baby Jogger

Baby JoggerBaby Jogger är ett amerikanskt företag som tillverkar barnvagnar för aktiva föräldrar. År 1984 lanserades en första joggingvagn och under årens lopp har allt fler modeller vuxit fram. Idag har Baby Jogger ett brett sortiment av barnvagnar i både singel- och syskonvarianter.

I likhet med andra barnvagnsmärken så genomgår Baby Joggers vagnar en lång rad tester och kontroller innan de släpps på marknaden. Testerna säkerställer att barnvagnarna även uppfyller kraven för EN 1888 som är den europeiska standarden.

Se alla barnvagnar från Baby Jogger här


Britax Römer

Britax Römer - Välkänt namn inom barnvagnsmärkenBritax Römer började tillverka säkerhetsutrustning för bilar redan på 1930-talet. 1966 lanserades den första bilbarnstolen och sedan dess har företaget fokuserat på barnsäkerhet. Idag tillverkar Britax Römer en mängd produkter, däribland barnvagnar.

Varje ny barnvagnsmodell genomgår rigorösa tester inom områden som klimat och vägförhållanden. Det görs även bit-tester på handtagen och säkerhetsställs att vagnen rullar tyst. Företaget är mycket restriktiva när det gäller kemikalier, därför låter man ett flertal oberoende laboratorier utföra tester för att kontrollera att vagnarna inte håller gifter som barnet kan få i sig.

Se alla barnvagnar från Britax Römer här


Emmaljunga

EmmaljungaEmmaljunga är ett välkänt barnvagnsmärke som grundades redan 1925. Under årens lopp har företaget skaffat sig gedigen erfarenhet av tuffa väderförhållanden som vi har här i Skandinavien mellan varven. Det har resulterat i tillverkningen av egna barnvagnstyger som är både vatten- och smutsavvisande.

Emmaljungas barnvagnar genomgår en lång rad tester vad gäller både kvalitet och säkerhet. Företaget har också egna laboratorium som kontrollerar livslängden på tyger, chassi och övriga delar på vagnen. Emmaljunga fokuserar också mycket på miljön, fabriken i Sverige drivs med förnybar energi från solceller på taket. Barnvagnarna i ECO-kollektionen är tillverkade av återvunnet material och 100% organisk bomull.

Se alla barnvagnar från Emmaljunga här


Thule

ThuleThule grundades i Sverige år 1942 och är specialiserade på transporthjälpmedel som takboxar och cykelhållare, men även barnvagnar. Företaget fokuserar till stor del på människor med en aktiv livsstil och har ett brett utbud av cykelvagnar, joggingvagnar och cityvagnar.

Alla barnvagnar genomgår förstås rigorösa tester för att säkerställa att de klarar av även de tuffaste förhållanden. Här nöjer man sig inte med något annat än bästa möjliga inom allt från design till kvalitet. Thule har som mål att tillverka barnvagnar som uppfyller eller till och med överträffar internationella säkerhetsstandarder.

Se alla barnvagnar från Thule här